maanantai 14. tammikuuta 2013

Terveisiä koleasta etelästä

Armaat lukijani (jos siellä vielä joku on!), pahoitteluni järkyttävän pitkästä radiohiljaisuudesta. Elämän jyrätessä yli blogiharrastus näyttää olevan se, joka kyydistä tipahtaa. Viimeisten puolentoista kuukauden työkiireet, tiedekulmat ja konferenssit kuorrutettuna sitkeällä sairastelulla ja joulupyhillä veivät mehut. Ja sitten muutinkin Espanjaan.

Uusi kotikatu.

Viime perjantaista lähtien Kolmas linja onkin sijainnut hieman eteläisemmillä leveyspiireillä, tarkalleen ottaen Malasañan kaupunginosassa Madridissa. Lensin kaupunkiin perjantaina, ja viikonlopun aikana hankin niin asunnon kuin puhelinliittymänkin, kavereita kaupungissa minulla olikin jo omasta takaa. Huomenna aloitan työt.

Ja uusi kotitalo.

Vaikka otaksun, että elämäni ei muuton seurauksena juurikaan pääse leppoistumaan, tarkoituksena olisi kuitenkin bloggailla täältäkin käsin. Jossain välissä aion ensinnäkin puida viime aikoina lukemiani kirjoja (luettuna ja puimatta onkin eri mainioita lukuelämyksiä) ja muutenkin jatkaa ihan kirjablogilinjalla. Jonkin verran toki blogissa saattaa myös vilahdella uusi kotikaupunki, mutta suuria linjanmuutoksia ei muuton seurauksena ole kuvassa.

Puistikko.

Täällä etelässä ei muuten ole erityisen lämmin (kuten varmaan jokainen talvea Espanjassa viettänyt tietääkin). Kävin tänään ostamassa lämpöiset kotitohvelit ja pyjaman, enkä aio poistua lämmityslaitteen välittömästä läheisyydestä ennen kuin ulkolämpötila kipuaa yli kahdenkymmenen (sitten ehkä sisälläkin alkaa olla kohtuullisen lämmintä).

Ehdin muuten olla maassa yli kaksi vuorokautta ennen kuin hankin yhtään kirjaa (!). Sitten kirppikseltä jotenkin tarttui mukaan Tom Wolfen Electric Kool-Aid Acid Test, jonka olen jo pitkään halunnut lukea. Pokkari on aika ränsistyneessä kunnossa, mutta eipä sillä hintaakaan ollut kuin 0,50 euroa.

14 kommenttia:

 1. Vau! Mitä työtä ryhdyt tekemään? Espanjassa on niin kovat työttömyysluvut, että mielenkiintoista kuulla miten joku muuttaa sinne töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tänne ainakaan työmarkkinoita katsastamaan kannata tulla :) Tulin Suomen instituuttiin puoleksi vuodeksi hommiin, joista apurahan maksaa Suomen valtio, tai oikeammin vielä CIMO.

   Poista
 2. Ohoh! Onnea uudelle elämänmuodolle! Kerro joskus extra-kirjallisiakin kuulumisia! Madrid on kuulema hieno kaupunki. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yritän raapustella jonkun jutun silloin tällöin, jossa fokus on enemmänkin tässä kaupungissa. Onhan tämä kiva kaupunki kyllä.

   Poista
 3. Onpa kiinnostavaa! Olis kiva kuulla jotain olostasi siellä, vaikka toki kirjatkin kiinnostaa.

  Joskus pitäisi päästä itsekin Madridiin. Ja joskus vielä pääsenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää siis muistaa välillä kirjoitella Madrid-aiheisiakin postauksia :) Ja kyllä täällä kannattaa käydä: kaupunki on iso ja kansainvälinen, mutta kuitenkin samaan aikaan monin paikoin perin juurin espanjalainen.

   Poista
 4. Vau! Onnea uuteen kotiin ja uuteen maahan. Minuakin kiinnostaa, totta kai, että mitä teet Espanjassa. Ja sinun kirjajuttujasikin odotan innolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Sallalle jo vastasinkin, että tosiaan Suomen instituutissa olen töissä tämän kevään. Hauskaa vaihtelua ja kiva asua pitkästä aikaa Espanjassa, vaikka maalla meneekin nyt niin päin seinää.

   Poista
 5. Wau, onnea uuteen kotiin, maahan ja työhön :) Mielelläni minäkin kuulisin kirjajuttujen lisäksi kuulumisia paikallisesta elämästä siellä Espanjassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olenkin jo alkanut suunnitella blogiin sopivia Madrid-juttuja. Paikalliseen tapaan työpäivät jatkuvat myöhään ja iltamenoja on paljon, mutta tavoitteena on kyllä mm. tutustua paikalliseen kirjakauppatarjontaan, joten siitä ainakin tullee sitten raporttia :)

   Poista
 6. Minultakin onnea uuteen kotimaahan ja työhön! Hauska on kuulla, miten sinulla siellä menee, mutta kyllä kirjatkin toki edelleen kiinnostaa :)

  (Ja ei, en suinkaan istu koneella kolmelta yöllä lukemassa blogeja......)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiireistä on ollut, joten en olekaan ehtinyt juuri lukea, mutta onneksi bloggaamattomia kirjoja on odottamassa, ja ehkäpä muutakin postattavaa ilmenee. (Ja on ihan ok lukea blogeja kolmelta yöllä :D )

   Poista