tiistai 11. joulukuuta 2007

ahaa-elämyksiä metroasemalla (ja vähän muuallakin)

Tiedätte varmaan sen tunteen, mikä tulee kun tajuaa jotain todella itsestäänselvää (ns. Salon Riitta -ilmiö). Nuorempana sellaisia ahaa-elämyksiä tuli varmaan enemmän, mutta silloin tiesi ihminen muutenkin vähemmän, joten eipä niistä tullut meteliä pidettyä. Nyt aikuisempana ahaa-elämykset ällistyttävät, ja ehkä nolottavatkin itseä, kerta ei ole tajunnut jotain umpi-itsestäänselvää juttua. Minua esim. nolotti kun tuossa muutamia vuosia sitten itselle valkeni Videofirma Makuuni -"sanaleikki" (lainausmerkit siksi kerta ei ole minusta kaksinen sanaleikki).

Nolottavien ahaa-elämysten lisäksi on vähemmän nolottavia ahaa-elämyksiä, sellaisia, jotka tulevat esim. uuden kielen opinnan myötä. Sellainen tuli minulle tänään Itäkeskuksen metroasemalla metroa odotellessani. Metroaseman seinässä oli mainos, kuten niissä tapaa olla. Nyt silmäni harhailivat huulirasvamainokseen ja koin valaistuksen. Huulirasvan merkki oli Mirame, ja tuota huulirasvaa on myyty ehkä niin kauan kuin muistan. Vasta tänään, aivan yht'äkkiä, tajusin että suomeksi huulirasvan nimi on 'katso minua' (mira on siis espanjan mirar- eli katsoa-verbin imperatiivi, johon liittyy suora objektipronomini 'me' 'minua').

Tarjoan muuten kahvin (tai jos hyvin käy, ehkä jopa kaljan) sille, joka ilman mitään karttoja, halukoneita, wikipedioita tai muita kommervenkkejä tietää/muistaa, mikä on Tonava-joen englanninkielinen nimi. Minä en tiennyt. Nyt tiedän. Ken tietää, kertokoon myös, missä tämä tieto on opetettu.

4 kommenttia:

 1. voi kettu, oli taa aika tyhja hetki kun mietin mita tuossa Salon Riitassa nyt on. Lahjakas lapsi.

  VastaaPoista
 2. DANUBE
  oli meidän näytelmässä. eikö oo???

  Oon nyt hesassa ja tulen esittelemään uljasta vikkeäni sitten uuden vuoden jälkeen myös. Eli 3.tai4.päivä valutaan pohjoisesta alas. Onko sulla sama kännynumero? voisin soittaa. Voitais käydä sushilla, vikkekin tykkää siitä:)
  Ja saisit harjoittaa espanjaasi taas. Viken aksenttia on haukuttu vaikeaselkoiseksi. Tai sitten vika oli sen artikuloimattomuudessa, en muista. ÄLYTTÖMÄN hyvä juttu tuo MIRAME. Ikinä tajunnu! makuuni oli nolompi...jajaja. Entäs tämä: Macarena-laulussa on sanat!! jotka YMMÄRRÄN =O Ja katsopas Dirty Dancing nyt uusiksi: housut meinaa tippua jalasta kun sen baben ja herra swayzen eka esiintymisen biisin ymmärtää!! (quiero cantar tidididiii, de todo un poco tittittidi")
  maailma näyttäytyy uutenauutenauutena

  VastaaPoista
 3. ai niin, ja olet tervetullut Madridiin Batánin metroaseman läheisyyteen ilmaismajoituksella. Siellä pitää sietää oluenjuontia, vihreitä lintuja, Sitä, että D-kirjainta ei lausuta sanojen lopusta ja ajoittaista ällöhellyyttä, mutta jos olet äijä ja siedät kyseiset, niin sulla on varmaan ihan hauskaa. Palaudutaan sinne 7.päivä, eli kiiruhda hitaasti,eli älä sitä ennen.
  Kyllä prosempan vääntäneenä saa jo vähintäänkin karata maasta hetkellisesti.
  Ja jos suuntaat Barcelonaan, niin kerro siitäkin niin tehdään treffit sinne.(luca asuu muuten siellä edelleen)

  VastaaPoista