maanantai 16. kesäkuuta 2008

eräs pieni kysymys

Pitäisiköhän minun alkaa huolestua itsestäni? Voikohan liiallinen lukeminen olla vaarallista? Muistan kyllä lapsena kun jo tädit päivitteli, että "taas on tyttö nenä kiinni kirjassa nii", mutta nykyisin en tosiaan tee paljon muuta kuin luen. Ensinnäkin töissä pääasiassa luen, varmaankin lähes seitsemän tuntia päivässä; puoli tuntia ruokataukoilen, ja oletan että vähintään toiset puoli tuntia - tunti menee kaikenlaiseen ähräämiseen: tuolilla pyörimiseen, työtovereille jutteluun (jos satun poistumaan työkopistani), tiedonhakuun (mikä oli puolustusvoimainkomentaja sen ja sen etunimi?), odotteluun ja papereiden pläräilyyn. Tänäänkin luin töissä yhden oikovedoksen, reilut 300 sivua, ja eilen maalla luin jonkun Seppo Jokisen dekkarin, jonka nimeä en tosin enää muista. Äsken luin Itkosen Anna minun rakastaa enemmän (aloitin sen kyllä jo viime viikolla), ja kohta luen varmaan Jonathan Safran Foeria. Lisäksi luen joka päivä Hesarin, ainakin jotain espanjalaista nettilehteä (esim. La Vanguardiaa tai El Paisia), ainakin paria blogia, mainoksia, pakkausten kylkiä, iltapäivälehtien lööpit ja aika usein jotain aikakauslehteäkin.

Sitä vaan mietin, että mitä kummaa ihmiset tekevät, siis sellaiset, jotka eivät lue? Mitä ihmettä minä tekisin, jos en lukisi? En erityisesti välitä tv-ohjelmista, en ole myöskään kovin hyvä keskittymään elokuviin (minulla on lisäksi todella huono elokuvamuisti, saatan esimerkiksi katsoa elokuvan lähes loppuun, ennen kuin tajuan, että olen nähnyt kyseisen elokuvan aiemminkin. Sama koskee myös tv-sarjojen jaksoja, mikä tietysti tekee minusta erinomaisen kohdeyleisön uusinnoille. Tai tekisi, jos minulla olisi tv). En myöskään välitä olla joka päivä sosiaalinen ja nähdä ihmisiä, käsityöt eivät pääsääntöisesti kiinnosta minua, urheilu ei huvita päivittäin, eikä ruokaakaan ole järkeä laittaa kuin kerran päivässä. Mutta lukea voi aina.

Lisäksi: Super-Maijasta oli juttu Hesarissa, mahtavaa! Minä puolestani olen ollut tänään nuhainen ja pelännyt sairastuvani, jätin väliin kahdetkin potentiaaliset kemut. Niin, ja lukemisen lisäksi olen seuraillut hiukan jalkapalloa. Kannustan Espanjaa, Ruotsia ja Hollantia, ehkä myös vähän Portugalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti