tiistai 9. syyskuuta 2008

Julkinen anteeksipyyntö Jan Vapaavuorelta

Haluan täten pyytää asuntoministeri Jan Vapaavuorelta mitä nöyrimmin anteeksi, että viime eduskuntavaalien jälkeen mollasin häntä blogissani. (noh, sitä blogia ei nyt nykyään varmaan enää kukaan lue, mutta tässä onkin kyse periaatteesta. Tarkemmin periaatteesta saada jurpo pääministerimme hiljaiseksi. Mielellään heti. Ja lopullisesti.)

En nyt ota sen laajemmin kantaa pääministerin pääkaupunkiseutu-visioon (naurettavaa pelleilyä), mutta minusta on sangen hyvä, että aivan ministeritasolta joku vähän ärähtää. Vapaavuori voisi kyllä saada jonkun vuoden yllättäjä -palkinnon, sikäli iloisia yllättäjiä ovat miehen kannanotot ministeriaikana olleet. (älkää nyt kuitenkaan huolestuko, en aio edelleenkään äänestää kokoomusta) (joku roti!)

Ainiin, ja Matille vielä sellaisia terveisiä, että kun nyt ihmisten pitää saada mitä ne haluavat, niin voisittekos siellä kansakunnan kaapinpäällä huomioida minunkin toiveeni. Tahtoisin hyväpalkkaisia töitä ja halvan asunnon pääkaupungin keskustasta, jossa ei olisi autoja eikä välttämättä paljoa lapsia tai eläimiäkään, mutta sen sijaan kivoja ravintoloita ja kirjakauppoja saa olla. Sähköautot ja talopaketit ja pääministerit voitte hajasijoittaa sinne nurmijärvillenne, kiitos. (paitsi ainiin, enhän minä äänestä keskustaakaan)

2 kommenttia:

  1. Nähdessäni otsakkeen RSS-feedissäni, ajattelin jo hetken, että mitähän se Jan tällä kertaa pyytää anteeksi.

    VastaaPoista
  2. Samansuuntaista kuiskuttelee minunkin kielikorvani. "Pyydän anteeksi x:ltä", mutta "(esitän) anteeksipyynnön x:lle".

    Asiasta sen verta, että lienee perspektiivin muutos yksi iso syy hra Fribergin kantojen järkeistymiseen.
    Nykyisissä hommissa korostuu miehen kaupunkilaisuus ja sen puolesta puhuminen enemmän kuin kunnallispolitiikassa, jossa tuntui korostuvan lähinnä se miten pihalla em. hlö on.

    VastaaPoista