torstai 15. joulukuuta 2011

Kaikki mitä rakastin ja joulun paras diili

Nyt seuraa mainos! Kaikki mitä rakastin -blogin Eeva on pistänyt pystyyn joulun parhaan arvonnan ja joululahjatoiveen. Eeva siis kannustaa lukijoitaan lahjoittamaan sopivaksi katsomansa summan hyväntekeväisyyteen (kohde on tietysti vapaavalintainen, joskin erityisesti esiin on nostettu SPR:n katastrofirahasto). Osallistujien kesken Eeva arpoo kirjapaketin (ja kosmetiikkaa), joten senkin puolesta tämä mainos sopii tänne Kolmannelle linjalle oikein mainiosti!
Kuva napattu Eevan blogista
Itse kävin lahjoittamassa parisen kymppiä katastrofirahastoon, ja täten haastan myös teidät, arvoisat lukijani, pistamään joululahjabudjetistanne muutaman roposen esimerkiksi juuri Itä-Afrikkaan, jossa apua todella tarvitaan.

Disclaimer: olen tietoinen hyväntekeväisyyteen liittyvistä pulmista (avun perillemeno, byrokratiakulut ym.). Olen kuitenkin sitä mieltä, että Punainen Risti on luotettava toimija, joka tekee arvokasta työtä maailman kriisialueilla, enkä epäröi tukea sitä! Muistakaamme kuitenkin, että hyvää voi tehdä muinkin tavoin kuin rahaa lahjoittamalla, esimerkiksi osallistumalla vapaaehtoistyöhön. Muistakaa olla kilttejä toisillenne!

3 kommenttia:

 1. Hienoa toimintaa! Ja ihastuttavaa, kun blogihuomiota käytetään tällaiseen.

  Olen itse kuullut useimmistakin huijarijärjestöistä (entinen filosofian opettajani lahjoitti joka vuosi kolmelle eri järjestölle rahaa eri kohteisiin, vuosien saatossa siis kohteita oli useampi, ja kaksi näistä oli ainakin paljastunut huijaukseksi).

  Mutta itse haluan ainakin edes yrittää luottaa vaikkapa juuri Punaiseen ristiin. Vaikka toiset olisivat läpimätiä, ei se tarkoita, että kaikki olisivat.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno idea tuo Eevan idea!

  Olen itse sitä mieltä, että vaikka avustusjärjestöjen kirjavaan joukkoon mahtuu avustusten väärinkäyttäjiäkin ja on kaiken maailman byrokratian rattaat hidastamassa rahan perillemenoa, niin silti ihmisten kannattaa ja pitää antaa avustuksia hyväntekeväisyyteen. Jos kaikki lakkaisivat antamasta sen takia, että osa huijareita, ei ne oikeatkaan sitten lopulta saisi enää avustuksia.

  VastaaPoista
 3. Katri, minäkin tykkäsin! Kiva kun laitoit eteenpäin myös!

  Susa, samaa mieltä.

  Kaipa se vähän niin on, että omaneduntavoittelijoita ja puijareita on vähän siellä ja täällä.

  Luotan kuitenkin siihen, että isot, kansainväliset järjestöt ovat sen verran tarkassa syynissä, että apua myös menee perille (tosin esim. UFF:sta olen kuullut niin paljon negatiivista, että siihen on ainakin usko vähän mennyt). Toki varmasti on myös rehellisiä "yhden miehen" hyväntekeväisyysprojekteja, niiden rehellisyyden todentaminen vaan on ehkä aika hankalaa.

  Toinen puoli on toki se, että isoissa järjestöissä byrokratia, henkilöstökulut yms. ovat myös suuret, mutta hyväksyn sen pakollisena osana toimintaa.

  VastaaPoista