maanantai 18. tammikuuta 2010

Kirjanostolakko ja hyväntekeväisyyttä sen varjolla

Lauantaina olin taas kerran viimeistä päivää töissä kirjakaupassa ja päätin sen kunniaksi aloittaa kirjanostolakon. Pääsyy tähän oli varmaankin se, että noin muuten kirjakaupassa työskennellessä tulee kirjoja haalittua kotiin aika lailla yli oman tarpeen. Ostettuani aleista kymmenen (!) kirjaa , päätin, että nyt on ehkä aika keskittyä lukemaan hyllyistä jo löytyviä kirjoja, eikä ostaa sinne uusia ennen kuin entisiäkään olen ehtinyt avata.

Seuraavan kerran aion ostaa kirjoja vasta maaliskuussa Lissabonista, tietenkin sillä oivallisella tekosyyllä, että Suomesta ei oikein saa portugalinkielisiä kirjoja (no, Keskuskadun Akateemisessa on pieni hylly, joka käsittää lähinnä Paulo Coelhoa, José Saramagoa ja klassikoita). Ja kyllähän nyt portugalinopiskelijalla pitää olla portugalinkielisiä kirjoja hyllyssä!

No, oli miten oli, lakosta päätettyäni törmäsin tähän haasteeseen, ja päätin osallistua. Tosin Graham Greenen kirjaa ei nyt tässä ole käsillä, joten taidan lukea sen vasta myöhemmin. Sen sijaan Haitiin liittyy tämä, jokseenkin vanha kappale, josta ei oikein tahdo löytyä hyvää versiota:


Ainiin. Ostin alesta seuraavat kirjat:
Hunter S. Thompson: Helvetin enkelit
Eric Hobsbawm: Rosvot
Jhumpa Lahiri: Unaccustomed Earth
Frank Miller: Sin City
J. Tilsa: Zoppaa ja zärvintä (meillä tosin on tämä jo hyllyssä, mutta kun halvalla sai...)
Eduardo Galeano: Tulen muistot II: Kasvot ja naamiot
Eduardo Galeano: Tulen muistot III: Tuulen vuosisata
Julio Cortázar: La otra orilla
Lucia Etxebarria: Un milagro en equilibrio
Javier Cercas: La velocidad de la luz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti