sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Paluun langoille kruunaa soma tunnustus

Pahoittelut taas pitkäksi venähtäneestä radiohiljaisuudesta; neljään- jopa viiteenkymmeneen tuntiin venyneet työviikot (no, vain parin viikon ajan), koulukiireet ja muutto pitivät huolen siitä, että allekirjoittaneen ei ollut vaikeaa keksiä tekemistä vapaa-aikaan. Lähinnä siksi, että vapaata aikaa ei juuri näkynyt. No, muuttolaatikot haettiin pois keskiviikkona, jonka kunniaksi sentään painelin Tammen juhliin. Siellä keskityin tosin lähinnä juoruilemaan työkaverin kanssa ja särpimään punaviiniä, joten mitään kovin kirja-aiheisia kuulumisia ei ole kertoa (myöhemmin minulle kyllä selvisi, että ainakin Hanna ja Salla ja kai muitakin kirjabloggaajia oli ollut paikalla, joten heidän blogeistaan löytynee raporttia aiheesta).

Loppuviikko on kulunut sisustuksellisia asioita miettiessä, ja tänään oltiin jopa Ikeassa (uhuh, ei mitään suosikkipuuhaani, kumpikaan edellämainittu). Kaksi kirjahyllyä on koottu ja kaunokirjallisuus aakkostettu. Yksi kirjahylly kokoamatta. Alkaa olla jossain määrin toiveikas olo, että ehkä tämä tästä lutviutuu ja ehkä jonain päivänä ehtii taas jotain muutakin kuin olla töissä ja sisustaa. Ehkä.

Tässä henkisesti poissaollessani Katri oli muistanut ruusutunnustuksella. Vastaan nyt vaikka ensin siihen, ja mietin sitten, mistä tätä harrastusta jatkaisi (en ole myöskään siis ehtinyt viime aikoina lukea - paitsi jotain kuivaa tieteellistä kirjallisuutta). Tässä ruusutunnustuksessa kyseltiin jotain lempijuttuja. Useimpien asioiden suhteen makuni on aika laaja ja muutenkin ailahteleva, joten lempi-minkään listaaminen on hankalaa, mutta kokeillaan taas.
Lempiruoka. Mmm, food! Pidän melkein kaikesta ruuasta. Tällä hetkellä ehkä kaikkein eniten kermassa haudutetuista ruusukaaleista. Ja kaikesta, missä on munakoisoa ja tomaattia. Itsetehtyä guacamolea söisin vaikka joka päivä. Tulinen linssikeitto on ehkä parasta syysruokaa. Ja välillä pitää saada paistetut silakat ja iso kasa perunamuusia, esim. Cellassa.

Lempimakeinen. Etenkin näin aikuisena olen huomannut olevani enemmän suolaisen kuin makean ystävä. Suklaasta pidän, mutta en erityisesti himoitse sitä (eikä minulla ole mitään suuria suosikkeja alalta). Joskus ostan englanninlakuja, ja elokuviin aika usein amerikanpastilleja. Hedelmäkarkit ja salmiakit menettelevät, mutta viinikumeja inhoan. Syön kyllä leivonnaisia mieluummin kuin karkkia.

Lempilukeminen. Öö? Millähän tarkkuudella tähän voisi vastata? No, kirjat nyt itsestäänselvästi, tarkennetaan nyt kuitenkin, että romaanit ennemmin kuin runot tai näytelmät. Romaaneista mieluummin yleinen kauno kuin dekkarit, mutta kyllä niillekin on paikkansa. Tietokirjallisuudesta matkakertomukset, elämäkerrat, myös historiaa ja yhteiskuntaa käsittelevät kirjat. Lehtiä luen muuten aika huonosti, meille taitaa tulla nykyään vain Hesari (no sen luen kyllä joka aamu) ja Mondo (jonka yleensä ehdin hukata, ennen kuin saan luetuksi). Sitten tietysti luen myös blogeja (lähinnä kirja-, mutta muutamia muitakin seuraan) ja uutisia netistä.

Lempipaikka käsitöille. Tähän on vähän vaikea vastata, kun ei tässä ole kehkeytynyt vielä mitään lempipaikkoja muutenkaan täällä uudessa asumuksessa (onkohan tämä tunnustus peräisin jostain neuleblogeista, tämä on vähän erikoinen kysymys). Mutta ennen sohvannurkassa tai nojatuolissa samalla jotain viihdettä katsellen tai kirjaa lukien (käsitöiden tekeminen - tai no käytännössä neulominen, sillä inhoan virkkaamista, ja muuta, esim. pitsinnypläystä, en osaa - on vähän pitkäveteistä, ellei samalla ole tarjolla jotain muuta viihdykettä)

Lempielokuva. Pidän elokuvista, mutta en ole mikään leffafriikki. En muista varmaan puoliakaan näkemistäni elokuvista ja harvoin katson elokuvaa useammin kuin kerran, joten en nyt oikein tiedä mitä tähän vastaisi. Jonkinlainen ikisuosikki on varmaan Star Wars -trilogia, joskin kaikenmaailman typerät digitaaliset editoinnit ja tylsät jatko-osat ovat vähän pilanneet ne. Klassisia kauhusplattereita kuten Evil Deadia ja Bad Tastea on toki vahdattu useampaan otteeseen. Useimmista Almodóvarin leffoista olen pitänyt. Pulp fiction on hyvä (niin on kyllä Reservoir Dogskin). Kummisetä-trilogiakaan ei ole huono.

Tässä vastaillessa tuli kauhea nälkä. Taidan mennä laatimaan haudutettuja ruusukaaleja. Palaan langoille viimeistään, kun saan luetuksi jotain. Tai sitä ennen voisin kyllä yrittää laatia jotain kirjoitelmaa noista aiemmin luetuista kirjoista, mikäli nyt jotain niistä muistan.

2 kommenttia:

 1. Kiva, että olet taas langoilla. Ihailen sitä, että olet aakkostanut kaunokirjallisuutta. Itse en ole moiseen urakkaan ryhtynyt, mutta olen sentään yrittänyt laittaa aina saman kirjailijan teokset vierekkäin ja esim. Keltainen kirjasto on omana ryhmänään, samoin lastenkirjat, historialliset romaanit ja koti- ja ulkomaisiakin olen hyllyttänyt eri paikkoihin. :)

  Minäkin olin Tammella. Siellä oli kuusi sellaista kirjabloggaajaa, jotka tunnen. Sitten ainakin sinä ja kenties muitakin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Katja! Nyt yritän taas pysytelläkin langoilla, jospa kaiken sisustelun keskellä ehtisi lukeakin :)

  Olen vähän haaveillut aakkostetusta kaunohyllystä (itseasiassa yleinen tietokin on suunnilleen aakkosissa, kun taas runot, sarjikset sun muut eivät ole), mutta nyt ensimmäisen kerran sain aikaiseksi aakkostaa! Vähän jännittää kyllä, että löytävätkö uudet kirjat sinne tulevaisuudessa paikkansa (kauhean työlästä kun pitää siirtää muita kirjoja alta pois).

  Harmittaa vähän, kun en oikein ulkonäöltäkään tunne/muista muita kirjabloggaajia, en tunnistanut ketään :) Pitää varmaan yrittää osallistua johonkin kokoontumisajoihin joskus!

  VastaaPoista