tiistai 1. marraskuuta 2011

Kirjabloggaaja sisustaa (eikä ehdi siksi lukea)

Tämä syksy on mennyt poikkeuksellisen sisustuspainotteisissa hommissa (noin niinkuin muiden kiireiden ohella toki). Tämä on hämmentävää, sillä en ole aiemmin ollut juurikaan kiinnostunut sisustamisesta. Jotain kuitenkin ilmeisesti vinksahti pääkopassa, kun muuton seurauksena asuinpinta-alaa ropsahti viitisentoista neliötä lisää ja ikkunoista näkyvät nyt Pengerkadun kotoisat maisemat. Jotain tekoa asian kanssa saattaa olla myös sillä, että muuton yhteydessä luovuimme isosta kasasta vanhoja kalusteita. Sisustusvastaisenkin henkilön on pakko tarttua puuhaan, kun asunnosta ei löydy sen enempää sänkyä, sohvaa kuin ruokapöytääkään.

Uusi sänky saapui kyllä jo viime viikolla. Sen sijaan uusi futonpatjamme seikkailee ilmeisesti edelleen jossain Suomen ja Tanskan välillä, sillä futontehtailijat olivat ensin lähettäneet meille 20 cm liian leveän patjan. Mukavahan se olisikin 180 cm leveässä vuoteessa ihmisen pötkötellä, mutta kun samasta puodista tilaamamme sängynrunko kuitenkin oli mitoitettu vain 160 cm patjalle. Miksi huonekaluostoksilla menee (kokemukseni ja kuulopuheiden perusteella) aina jotain pieleen, myöhästyy tai saapuu vääränvärisenä? Se on kuitenkin niiden huonekalukauppiaiden työ!
Upouusi tasohiomakoneeni työnsä ääressä.
Viime viikon todellinen päätäpyörryttävät mittasuhteet saavuttanut projekti oli kuitenkin käytettynä ostetun massiivipuisen ruokapöydän uusi pintakäsittely. Projektin aikana mm. sain yliannostuksen lakanpoistoainetta, ostin tasohiomakoneen, imuroin hiontapölyä kämpästä kahdesti päivässä, vahasin pöydän, poistin vahan tärpätillä ja vahasin uudelleen. Mutta nyt se on valmis! Minun käsitellessä pöytää kanssa-asuja haki Espoosta tuolit. Päälle iskivät vielä kirjamessukiireet ja kaikenlainen muukin elämä. Pariin otteeseen olin vähällä vaipua epätoivoon.
Männynvärinen pöytä sai uuden värityksen. Kuvassa pilkottaa
myös jo aiemmin mainittu uusi keittiön verho.
No, ei tämä sisustaminen ei kuitenkaan vielä loppunut. Kasaan tässä juuri illan ratoksi Ikean jakkaroita yöpöydiksi. Jahka saan ne koottua, voisin viimein yrittää kirjoittaa John Ajvide Lindqvistin Kultatukka, tähtösestä, jonka luin kyllä jo kauan sitten! Kirjamessuillakin kävin parina päivänä, tosin enimmäkseen harhailin määränpäätä vailla, enkä tainnut kuunnella yhtään haastattelua tai vastaavaa kokonaan. Uusia kirjoja on myös löytynyt paitsi messuilta, myös tuolla kierrätyskeskuksia ja divareita kolutessa. Niistäkin haluaisin sanasen kirjoittaa, mutta katsotaan mitä tässä ehtii!
Antivariaattien ja kirppisten aarteita!
Ainiin, omalta osaltani haluaisin vielä vähän hihkua kirjamessuilla Rakkaudesta kirjaan -palkittujen kirjabloggaajien takia. Bokbabbel-blogia lukuunottamatta kaikki muut palkitut (Hannan Kirjainten virrassa, Penjamin Jäljen ääni, Morren maailma ja Sallan lukupäiväkirja) olivatkin kaikki minulle ennestään tuttuja, ja voin vilpittömin mielin todeta, että oikein sopiviin osoitteisiin palkinto menikin! Hauskaa että kirjablogitkin alkavat saada (ansaittua) huomiota! Tosin itse tunnen olevani vähän kirjablogimaailman reunamilla mm. aika laiskan postaustahtini tähden. Jotenkin miellän tämän Kolmannen linjan hyvin epämuodolliseksi "silloin kuin sattuu huvittamaan" -harrastukseksi, enkä aina jaksa/ehdi tähän kauheasti panostaa. Sitä hauskempi onkin lukea blogeja, joiden kirjoittajat tosiaan näkevät vaivaa tekstiensä, blogin ulkoasun ja muutenkin koko paketin suhteen.

4 kommenttia:

 1. Minä kyllä miellän sinun blogisi ihan oikeaksi kirjablogiksi. :) Ja tuosta pöydästä tuli ihan oikeasti hienon näköinen!

  VastaaPoista
 2. samoissa mennäään, lukeminen vaan sopisi minulle paremmin ;)

  VastaaPoista
 3. Jenni S., no ehkä tämä onkin, ainakin vähän :) Pöydästä tuli jopa hienompi kuin uskalsin haaveilla, joten vaivannäkö kannatti. Kuva tosin on vähän suttuinen, ei se ihan noin musta ole. Ainiin muuten onnittelut uudesta (virtuaali)osoitteesta!

  anni.M, pelkään että riistätyy kohta käsistä tämä sisustaminen (nyt esim. neulon lampunvarjostinta, hullu!). Viikonloppuna aion kyllä pesiytyä nojatuoliin kirjan kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Neulot lampunvarjostinta?! Haluan nähdä siitä kuvan. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Olen itse joskus neulonut kukkaruukunsuojukset, joten hullu voi olla monella tavalla. ;)

  Kiitos onnittelusta!

  VastaaPoista