keskiviikko 26. syyskuuta 2007

katsaus kirjoittajan elämään

Kello on kohta kuusi. Yhdeksäksi menen elokuviin, ja sitä ennen pitäisi mm. syödä jotain (kenties jopa valmistaa ruokaa). Nyt ihmettelen internetissä, että mistä löytäisin palmikkoneuleen ohjeen, jotta voisin neuloa itselleni pipon. Tässä asiassa ainakin kuulut neuleblogit on ihan good-for-nothing -kamaa. Siis hä, ei minua kiinnosta lukea miten ihkupihkuja tumppuja lässynlää siellä on taas neulottu, jos ei kerta kerrota, että miten! Vähän niinkuin ruokablogissa kerrottaisiin, että vähänkö muuten tehtiin hyvät soosit tänään, vaan eipä varpilla kerrota, että mitä siihen tulee. Hmph. Turvautuisin englanninkielisiin sivuihin, jos tietäisin mikä palmikko on englanniksi. Miksei tätä ole opetettu koulussa? Plait on joku palmikko, mutten kyllä tiedä voiko tuota sanaa käyttää tässä asiayhteydessä.

(harhauduin googlettamaan neuleohjetta tuolla plait'lla ja löytyikin sangen kelvollisenoloinen ohjio, vaan..vaan en ymmärrä ulkomaankielistä neuleslangia. Mitä tämä tarkoittaa: Cable 6 front: slip next 3 sts to cable needle and hold in front of work, K3, then K3 from cable needle. Jee.)

Tänään on muuten ollut varsin kelvollinen päivä. Vaihdoin proseminaarityöni aihetta, teen sen nyt niistä Fray Bentos -uutisista (työn nimi lienee lähinnä jotain pseudotieteellistä jargonia tyyliin nationalistisen diskurssin tekstuaaliset representaatiot Botnian sellutehdashenketta Uruguayn Fray Bentosissa koskevissa uutisissa vuosilta 2006 ja 2007..hehheh, no ei vaiskaan). Kävin ystäväni T:n kanssa sushilounaalla Kämpgallerian Zen Sushissa. Sushit olivat maittavia, joten uskaltanen suositella paikkaa. Lounasaikaan se näyttää täyttyvän ******tärkeistä "business"-ihmisistä, mutta muutoin lounastarjous on ihan oiva, 8-12 palaa, hinnat 8,40-12,40 ja kupponen vihreää teetä kuuluu kauppaan. Lounaan jälkeen yritin etsiskellä itselleni takkia ja kenkiä, joten luonnollisesti päädyin ostamaan rintaliivit. Ostin myös satsumia, ilahduin, että satsuma-aika on taas koittanut. Lainasin pari mahdollista prosemman lähdekirjaa. Sellainen päivä.

Menen nyt syömään hapankorppua, koska eihän tässä talossa taaskaan ole mitään järjellistä murkinaa.

1 kommentti:

  1. Moikka! Palmikkoa neulotaan seuraavasti:
    Esim. kuuden silmukan levyinen palmikko (6 oikeaa silmukkaa jonka molemmin puolin x määrä nurjaa). Ota 3 ensimmäistä silmukkaa jollekin apupuikolle neulomatta niitä ja neulo 3 jälkimmäistä silmukkaa (joko ekojen silmukoiden edestä tai takaa, mutta joka kerta samalla tavalla). Tämän jälkeen neulo ne 3 ensimmäistä apupuikolta. Tätä toistetaan aina sopivin väliajoin, riippuen siitä, kuinka tiheään kuviota haluat! Toivottavasti ymmärsit tästä jotain!

    VastaaPoista