keskiviikko 5. syyskuuta 2007

ulkoasupulmia

Tänään on tällainen ulkoasupulmapäivä. Eräät varmaan muistavatkin, että kyselin edellisen blogini kanssa pusatessani neuvoja teiltä, oi tietokoneellisesti valistuneemmat lukijani ja kanssaihmiseni. No eipä mitään, nyt olen taas ulkoasupulassa. Osaisikohan joku valaista mitenhän bloggeriin saa ikäänkuin tuon teksti/sisältöpalkin erilleen ja sitten vielä muokattua sitä sen taaksee jäävää tyhjää "taustaa"? Löysin ulkoasuvalikosta toki hieman aikomani kaltaisen. Tuossa väripöydällä ei kuitenkaan pysty vaihtamaan takataustan väriä, enkä, koska en muutenkaan tajua noista juuri mitään, löydä html:sta sitä kohtaa, joka ikäänkuin olisi tuo paikka, ja johon sitten omatoiminen henkilö voisi lätväistä vaikkapas värikoodin tai kenties jopa kuvan urlina. Apua dr Phil, mitä mä teen!??!

Toinen ulkoasupulma on sellainen ihmismäisempi kuin että minulla on ensi viikolla työhaastattelu, ja omistan noin 1/2 kappaletta siistejä ja asiallisia aikuisvaatteita. Tilillä ei arvatenkaan ole rahaa. Tietenkään, enhän minä muuten menisi työhaastatteluun. On jotenkin sellainen olo, että tämänhetkinen lempiasuni (uuh, kuulostan melkein muotibloggaajalta!), joka muodostuu kulahtaneista farkuista, virahtaneesta mustasta hupparista, tosi likaisista tennareista, likaisesta teinihuivista ja jostain ei-ihan-kauhean-rikkinäisestä paidasta ei välttämättä saa minua näyttämään ahkeralta, siistiltä, aikuismaiselta tai luotettavalta. Neuvoja, kukaan? Miten saan itselleni ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?

Muuten tunsinkin tänään itseni muutaman kerran ihan kunnolliseksi ihmiseksi. Menin ja aloitin proseminaarin, mikä tarkoittaa, että minustakin saattaa ihan oikeasti joskus tulla ihka aito hum.kand. Sitten sain melkein keksittyä tutkielmaleikilleni aiheen, lainasin pari kirjaa, sain alkuun 17 opintopisteen hyväksilukemisen ja aloin viimein lukea tenttiin, joka on kahden viikon kuluttua.

Ainiin, ja jos en muistanut kertoa, aloin myös opiskella ranskaa. Että Bonne soirée vaan, höpönassut!

2 kommenttia:

 1. Web-ulkoasupulmiin en apua osaa antaa, mutta Kehonmaito-Antti on Blogger-guru.

  Työhaastattelujen suhteen auttaisi tietää, mihin olet hakemassa. Hyvä lähtökohta on pukeutua just himpun verran paremmin kuin haastattelija, mikä toki edellyttää tietoa haastattelijan pukeutumistyylistä. Käytännössä laki-/businessfirmoja lukuun ottamatta voinee mennä suunnilleen itsensä näköisenä, varsinkin niin kauan kuin on opiskelija.

  Perusohjeena naisopiskelijalle suosittelisin ehkä yksinkertaista hametta ja jotain perussiistiä paitaa, koska hame on jotenkin housuja juhlavampi, vaikka olisikin peruskamaa Vero Modasta tai Zarasta. Toinen vaihtoehto on "suorat mustat housut", tai mitkä ne naisilla ovatkaan, mutta noissa ei välttämättä tunne itseään niin kotoisaksi. Jos ei farkuista voi luopua, niiden kanssa kannattanee laittaa joku jakku, itse suosittelen kuitenkin menoa jossain muissa kuteissa.

  Olennaisinta on kuitenkin jättää kaikki radikaali kotiin, myös värien, kuvioiden ja korujen osalta, ellei sitten hae mainostoimistoon, SLL:n pääsihteeriksi, tai johonkin muuhun hörhöporukkaan. Myös viimeisimpien nuorisomuotivirtausten seuraaminen voi olla riskipeliä, koska haastattelija ei välttämättä tykkää esim. legginseistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että harmaana kannattaisi mennä, mutta pitää muistaa, että huomiovärit ja vahvat kuviot ovat aiheuttavat useille alitajuisesti uhan tunteen.

  Ainiin: niihin laki-/businessfirmoihin on helpoin hakea, kun voi vaan mennä housu-/jakkupuvussa. Ja niihin voikin mennä harmaana tai mustana.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vesa.t! Bloggerguru-Antti ei ilmeisesti lue minun juttujani kovin usein, tai sitten se on ujo.

  Kirjoitin ensin hyvin pitkän kommentin, mutta päätinkin tehdä siitä merkinnän tässä kohta. Voin paljastaa, että työhaastattelu sujui hyvin, vaikken täydellisesti neuvojasi noudattanutkaan, myönnettäköön nyt tässä.

  VastaaPoista