keskiviikko 29. elokuuta 2007

räiskis pum!


Olen taas niin perillä kotikaupunkini tapahtumista. Ensin Juhlaviikot tulivat minulle täytenä yllätyksenä (nytkö ne on?) ja tänään sain selville, että perjantaina on taas ilotulituksen äsämmät. Jännää, että Suomessa ei ilotuliteta kuin uudenvuoden aattona, Ilosaarirokin lauantaina ja jossain hikisissä sm-kisoissa. Päinvastoin on (taas kerran) tuolla hispaanein maassa. Niin pientä juhlaa ei taida ollakaan, etteikö se vaatisi pitkää ilotulitusta. Kaupan päälle poksautetaan kenties myös hieman paukkupommeja.
No, oli ilotulistusta eli ei, en edelleenkään ymmärrä, miten pystyn viime hetkiin asti ignoroimaan kaikenlaisen Helsingin (tai mikä nyt on kulloinenkin asuinkaupunkini) tapahtumia koskevan tiedon. Luen kuitenkin esim. lehden huolellisesti joka päivä. Siltikään en koskaan ole kuullut mistään keikoista, sirkusesityksistä, kansanjuhlista tai puistokonserteista, paitsi ehkä viime hetkellä kun tapahtuma on loppuunmyyty, keskusta on täynnä ihmisiä tai en saa kavereitani kiinni.Voisikohan jostain palkata semmoisen sihteerin, joka seuraisi tällaisia häppeningejä puolestani.


Oikeasti kirjoitin tästä tietysti siksi, että sain koristella blogia mauttomin kuvin.

Minulla on nyt kaksi ihan mukavaa uutta espanjalaista kaveria. Hoidin niiden kanssa eilen asioita, ja tajusin, että Suomessa on aika kitsaasti mitään oleellista informaatiota tarjolla esim. englanniksi vaikka sitä kaikki kuulemma puhuvatkin. Asialistalla oli hankkia mm. puhelinliittymiä, verkkopiuhaa, puhelin, postimerkkejä ja ruokaa. Ihan hyvin kaikki kyllä sujui. Tänään haen vielä sen puertoricolaisen. Viikonlopuksi aion kuitenkin jättää nuo ulkkikset oman onnensa nojaan ja puuhastella ihan muita asioita. Ja alkaahan niillä torstaina orientaatiopäivät, siellähän ne saa tuutoreita ja kavereita ym.

En nyt jotenkin saa ajatuksen päästä kiinni.

2 kommenttia:

  1. Vähänkö sä oot kiva muuten, siis niille ulkkareille. Ois ihan oikeesti sikasiistii jos itte menis vaihtoon ja siellä ois noin hyvä palvelu! Sanon tämän täysin rehellisin mielin ja ilman vittuilun hiventäkään, olet hyvä ja hieno ihminen!

    VastaaPoista
  2. Vesa.t: kiitoxii vaan! Siis tämmönen kivahan mie vähän oon. Eiku joo, voisivat muutkin maat (kuten nyt esimerkiksi vaikka Espanja, kröhm) ottaa oppia. Tänään pööpöilin Kampin keskuskessa puertoricolaisen M:n kanssa ja olin mm. tietämättä mitä autot Suomessa maksaa. Eikös se ihan riipu autosta se hinta?

    Puertoricolaisella on valtaisan pitkä tukka ja oikein hyvä englanninkielentaito. Mutta Puerto Rico onkin commonwealth unionissa Yhdysvaltain kanssa. The last colony, kuten tuo M sanoi.

    VastaaPoista