Kuka siellä?

Olen Miia Kirsi, humanisti, opiskelija, kirjabloggaaja, kustannusalan freelancer, urbaani haahuilija, innokas kuntoilija ja kirjaintoilija. Tämä blogi syntyi muuttaessani Kolmannelle linjalle vuonna 2007, joskin  kirjablogiksi vakavasta alikäytöstä kärsinyt blogi transformoitui kokonaan vasta loppukesästä 2010 (ja se olikin paras idea pitkään aikaan!). Sittemmin olen muuttanut kertaalleen pois Kolmannelta linjalta ja palannutkin sinne. Fyysisestä sijainnistani välittämättä paikka jatkaa elämistään täällä blogosfäärissä. 
Allekirjoittanut erään toisen suosikkiharrastuksensa parissa.
Siis matkoilla (mitä te oikein luulitte?), tällä kertaa Marseillessa.
Olen kolmekymppinen ihan-kohta-valmistuva opiskelija Helsingin yliopiston maailman kulttuurien laitoksella ja – arvaattekin varmaan – rakastan kirjoja. Viime vuosien aikana kirjat ovat muuttuneet harrastuksesta enenevissä määrin myös toimeentuloksi, joten ihan täysin puolueettomin silmin ei kirjamaailmaa tarkastele. Koska opinnot ovat käytännössä gradua vaille valmiit ja opintotuetkin syöty jo aikoja sitten, elätän itseäni kustannusalan freelancerina. Aiemmin olin myös töissä kirjakaupassa. En varsinaisesti rakasta vähittäiskauppaa, mutta rakastan kyllä kirjoja, joten asioiden laita oli siedettävä. 

Enimmäkseen puurran kuitenkin kirjojen elinkaaren alkupäässä ja freelancerina teen töitä parin kustantamon kanssa (toimitustyötä ja myös oikolukua, hakemistoja, käännöksiä ja muuta kätevästi kotoa käsin tehtävää tointa). En käsittele tässä blogissa kirjoja, joiden lukemisesta minulle on maksettu palkkaa (ja se olisi epäreiluakin, eiväthän nämä kirjat ole usein valmiitakaan käsiini tullessaan), mutta saatan mahdollisesti kommentoida, jos tällaista kirjaa käsitellään jossain toisessa blogissa. En myöskään tietoisesti suosi työnantajiani arvioissani (se olisikin omituista).

Kirjakaupantätiydessäni oli myös tiettyjä etuja. Tämän blogin kannalta merkittävin lienee kustantajien kirjakauppoihin lähettämät näytekappaleet, toisinsanoen siis ilmaiset kirjat. Olen lukenut ja arvioinut tällaisia kirjoja Kolmannella linjalla joitakin kertoja. Olen tällöin maininnut, mikäli kirja on ilmainen lukukappale, ja tämä käy toki yleensä ilmi myös kirjasta ottamastani kuvasta (eli kannessa seisoo suurin kirjaimin NÄYTEKAPPALE - EI MYYNTIIN tms.). Tapanani ei ole pyytää arvostelukappaleita bloggaajan ominaisuudessa, mutta jostain alan tapahtumista sellaisiakin olen saanut. Mainitsen postauksessa, mikäli kirja on arvostelukappale. Suurimman osan lukemistani kirjoista hankin itse käsiini ostamalla kirjakaupasta, divareista tai nettikirjakaupoista taikka lainaamalla kirjastosta tai ystäviltä.

Blogissani olevat kuvat (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) olen ottanut itse. Osa kirjojen kuvista (erityisesti kirjablogiuran alkupäässä) on peräisin kustantamojen nettisivuilta. Suoraan sanottuna minulle on melko yhdentekevää, mikäli joku tahtoo lainata rupuisennäköisiä kirjaotoksiani, mutta olisi toki mukava kysyä minulta ensin.

Loppuun vielä disclaimeri: vastaan itse blogini sisällöstä ja mielipiteeni, sekä hyvät että huonot, ovat omiani. Yhteydet todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin eivät kylläkään ole sattumaa. Blogiin saa jättää kommentteja ja sähköpostiakin saa lähettää (osoitteeseen miia.kolmaslinja (ät) gmail.com).