keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Viikon villitys

Kävi hassusti tässä eräänä päivänä. Taisinkin kertoa, kuinka keksin alkaa harrastaa chilikastikkeiden keräilyä. No, marssin onessani Vii-Voaniin ostamaan jotain kivaa chilikastiketta, ja päädyinkin ostamaan tölkillisen Amazon hot and sweet mango saucea, joka onkin kerrassaan makoisaa. Mutta sitten iski heräteostos! Aloin yht'äkkiä himoita sushia, joten vips vaan ostoskoriini päätyi mangosoosin seuraksi sushiriisiä, riisiviinietikkaa, nori-levyjä ja ennenkaikkea WASABIA!
Valmistin sushia, ja aloittelijaksi onnistuin siinä mielestäni varsin hyvin. Tein pari maki-rullaa, ja lisäksi kuutisen nigiriä, olivat makoisia ja riisikin oli oikeaoppisen stickyä. Mutta voi sentään, että wasabi on hyvää! Olen tässä nyt surffaillut pitkin internettiä etsien erilaisia ruokaohjeita, joihin voi ujuttaa wasabia (syöden samalla wasabilla höystettyä pastasalaattia). Kokeiluun ovat menossa ainakin wasabiperunamuusi, wasabidippi, wasabisalaatinkastike ja wasabilla höystetty tuorejuusto.

Harmillista tässä on lähinnä se, että tuo Japanianmaan herkku on niin riivatun kallista. Yli kaksi euroa maksaa pieni tuubi! Mitä ihmettä teen, jos tämä wasabihimo ei ota loppuakseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti