keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Lähtölaskenta kesälomaan

No, totta puhuakseni ihan lopullinen kesälomani alkoi tänään iltapäivällä, kun sain viimein kaikki loputkin rästihommat tehtyä. Juhlin ensin ostamalla satunnaisia vaatekappaleita (vihdoin juuri sellaiset farkkushorsit, joita olen etsinyt!), opaskirjan, kartan ja aurinkorasvaa. Sitten tulin kotiin, söin ravitsevaa pakastepitsaa ja join punaviiniä. Katselin karttoja ja mietin, miten monta kirjaa jaksan kantaa repussa mukana. Joka tapauksessa tilaa pitää jättää kirja-aiheisille heräteostoksille Espanjasta. Ja pitää yrittää muistaa, etten vieläkään osaa niin paljon ranskaa, että pystyisin lukemaan sillä kirjoja (tai no, häthätää Asterixia kyllä).
Karttakirjan lukeminen on oleellinen osa matkasuunnitelmien laadintaa
Jostain syystä luulen, että oikeasti lomalta alkaa tuntua huomenna, kun lentokone irtoaa kiitoradan pinnasta ja suuntaa kohti etelää. Vihdoin!

Olen muuten toivoton matkaromantikko. Minusta vanhat matkakertomukset ovat kerrassaan ihastuttavia ja salaa kaipaan aikoihin, jolloin Atlantti piti ylittää laivalla (mutten sentään ehkä aikoihin, jolloin se piti ylittää purjelaivalla). Interrailkin olisi hauskempi ajatus jos junat eivät olisi nykyään niin uudenaikaisia (2000-luuvn alun Itä-Euroopassa tosin koimme ei-niin-uudenaikaisia junia. Passintarkastajat rajoillakin näyttivät koppalakkeineen kovin nostalgisilta. Luulen, että ovat tämänkin menneet sittemmin muuttamaan). Lisäksi pidän muutenkin reissaamisesta melkein enemmän kuin mistään. Jopa enemmän kuin matkakirjoista (vaikka niissä yhdistyykin kaksi lempiasiaani).
Tänne suuntaan menemme
No, jaarittelu sikseen. On aika iskeä tietä. Tai itseasiassa on aika kaivaa esiin rinkka ja alkaa miettiä, mitä sinne oikein pakkaisi, nukkua yön yli, ja sitten vasta mennä. Palaan kuun vaihteessa, mutta moderneina ihmisinä matkaamme kera miniläppärin ja voikin olla, että annan kuulua itsestäni jossain vaiheessa. Postauksia en nyt tässä kaikessa kiireessä ehtinyt ajastamaan, enkä minä itseasiassa ole oikein mitään ehtinyt lukeakaan.

Ihanaa kesää ihanat lukijani!

6 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa matkaa! Minäkin tahdon reissuun :--D

  VastaaPoista
 2. Hyvää kesää ja mukavaa matkaa! Mehän tosiaan seuraamme perässä samalle suunnalle lauantaina.

  Matkustelu on minustakin ihanaa, joskin olen sellainen mukavuudenhaluinen snobimatkaaja, joka ei taitaisi lähteä ihan heti reilaamaan. ;) Mutta yhdyn vanhan ajan matkaromanttishaaveiluun. Atlantin yli (hienolla) laivalla! Idän pikajuna (ensimmäisessä luokassa)!

  :D

  VastaaPoista
 3. Hyvää kesää ja aurinkoista matkaa! :)

  VastaaPoista
 4. Hei, luin ensi kertaa blogiasi ja melkein pelästyin!

  Olen 37-vuotias Mia, Hakaniemestä, kirja-alalla, humanistikoulutusta takana (gradua vaille valmis...) Keväällä olin perheeni kanssa Berliinissä, syksyllä lähdemme Espanjaan. Ja luen paljon.

  Olemmeko sama ihminen?!? :D

  Kiitos kivasta blogista! Sain monta kirjavinkkiä!

  VastaaPoista
 5. Hei, kiitos kaikille kivoista kommenteista!

  En lomalla juuri ehtinyt blogin ääreen: matka oli aika reipastahtinen mutta oikein kiva!

  Karoliina: minä olen vanhemmiten huomannut vaativani hieman enemmän mukavuuksia, enkä ehkä enää, toisin
  kuin 17-vuotiaana, nukkuisi yötä Bratislavan rautatieaseman lattialla :) Liiallinen luksus saa minut kuitenkin vähän vaivautuneeksi, olen siis ehkä semmoinen kolmen tähden matkailija.

  Mia Hakaniemestä, hui! Tai oikeastaan hyvä, luulen, että meidänlaisemme ovat oikein mainioita tyyppejä :D

  VastaaPoista