torstai 8. joulukuuta 2011

Arne, Carlos ja joulupallot

Tänään on tarjolla hieman epätyypillinen bloggaus. Tai ainakin tälle blogille epätyypillinen, sillä tapanani ei ole ollut kirjoitella ns. käytännön tietokirjoista, siis oppaista, keittokirjoista ja sen sellaisista, vaikka kyllähän nekin kirjoja ovat, ja siten tänne Kolmannelle linjallekin sopivat (ihan kuin joku suuri toinen jossain ylipäänsä määräisi tästä sisällöstä. Ei määrää, vaan minä.) No, oli miten oli, lokakuussa sain käsiini sympaattisten Arnen ja Carloksen ihanaisen Joulupallot-kirjan, enkä millään malttanut olla näpertämättä muutamia joulupalloja. Tai no, muutamia ja muutamia.

Poikkeuksellista ei niinkään ole se, että ryhdyin askaroimaan langan ja puikkojen kanssa (päinvastoin, neulominen on kauhean mukavaa puuhaa). Omituista on se, että päätin neuloa joulukoristeita, sillä en ole ensinnäkään erityisen jouluorientoitunut henkilö, enkä varsinkaan koristeorientoinut. Ja kun ei meille mitään joulukuustakaan tule, en aluksi oikein keksinyt mitään käyttöäkään palloilleni.

Sitten älysin, että palloista voi ripustaa ikkunaan asetelmia ja kävin askartelukaupassa ostamassa siimaa ja parit muovikristallit ylimääräiseksi somistukseksi. Nyt on sitten asuntokin joulukoristeltu! (ks. alin ja ylin kuva, jotka nyt ovatkin sattumoisin samasta asetelmasta. Kuvien ottamisen välillä on muuten n. 15 minuuttia. Joiden aikana tuli paitsi pimeä, myös räntämysrky. Jee, Helsingin talvi.)
Kasa keskeneräisiä palloja. Kukahan ne jaksais täyttää?
On kyllä myönnettävä, että pallojen neulominen on paljon miellyttävämpää, kuin niiden täyttäminen ja päättely. Tämän seurauksena minulla on asetelmiin päässeiden kuuden valmiin pallon lisäksi kahdeksan (!) viimeistemätöntä palloa. Ei mitään järkeä, tiedän.

Arne & Carlos: Joulupallot (Julekuler). Suom. Kaija Koirikivi ja Mika Siimes. Nemo, 2011.

2 kommenttia:

  1. Ihania palloja! :)

    Näin tämän kirjan syksyllä kirjastossa, mutta en silloin vielä jaksanut innostua joulujutuista. Nyt tämä on tietysti koko ajan lainassa... Mutta ehkä ensi jouluksi saan minäkin väkerrettyjä pehmeitä palloja :)

    VastaaPoista
  2. Hei Maija, sori kun vastaan kommenttiin vasta nyt, blogi on taas jäänyt vähän huonolle hoidolle :/

    Täytyy myöntää, että itsekään en ihan vielä lokakuussa jaksanut innostua joulupalloista (tai muustakaan jouluisesta), mutta pimeinä iltoina näitä on ollut niin mukava näpertää, että yllättävän monta niitä ehti ennen joulua neuloa. Ensi jouluna sitten teilläkin :)

    VastaaPoista