sunnuntai 3. elokuuta 2008

Jos mullois miljoona

niin lähtisin heti jonnekin lomille. Lueskelen tässä sunnuntain ratoksi mm. eri maissa asuvien henkilöiden blogeja (niinno, tuo nyt kattaa ihan kaikki blogit), mutta joka tapauksessa erityisesti eräät Meksikoon sijoittuvat blogit ovat viihdyttäneet minua jo tovin. Voisin mieluusti matkustaa vaikkapa juuri sinne Mehikoon. Heti!

Olen myös yrittänyt saada löydettyä itselleni lentoja, en tosin Meksikoon, vaan vanhaan ja tuttuun Espanjaan lokakuun puolivälissä. Omat haasteensa lennoille asettaa se, että olen ajatellut lentää Madridiin, mutta palata Barcelonasta. Finski on ainoa lentoyhtiö, joiden lentohaussa on ylipäänsä sellainen "palaa eri kaupungista" -ominaisuus. Finskillä ei kuitenkaan ole järin halpoja lentoja: edukkain Madrid-Barcelona-kombinaatio maksaisi vähän yli 400e! Spanairilta löysin lennot, jotka olisivat yhteensä vain himpun yli 300 euroa, joten harkitsen nyt niiden ostamista, jos nyt nuo hinnat ovat voimassa silloinkin kun tilillä on hiukan enemmän rahaa. Kaikki halpisyhtiöt ovat olleet lentometsästyksessä todellinen pettymys: useimmat niistä eivät edes lennä Madridiin, ja esim. Blue1 on ilmeisesti vähentänyt Barcelonan lentojaan (ja nostanut hintojaan). Fy fan! Onhan lentomatkustaminen toki ilmastoepäystävällistä ja muutenkin vähän turhaa, että en kai saisi valittaa. Kohonneista hinnoista huolimatta lentäminen taitaa silti olla ainoa edes vähän järjellinen (taloudellisesti sekä ajankäytöllisesti) tapa päästä jonnekin täältä Pohjolan perukoilta. Se olisikin melko poikaa, että voisi junalla hurauttaa vaikkapa Suomenlahden alitse Tallinnaan ja siitä raiteitse aina eteläiseen Eurooppaan asti, vaan kun silkkaa haaveilua ja utopiaa tuo, ainakin toistaiseksi.

Mistä tulikin mieleeni, että reilaamaan voisin kyllä lähteä, ennen kuin täytän pahamaineiset 26.

Lisäksi olen ollut töissä, käynyt pelaamassa jalkapalloa, ja odotan edelleen niitä kesän lämpimiä päiviä.

2 kommenttia:

  1. (K)anaalitunnelia odotellessa voit hurauttaa toki suomenlahden yli lautalla tahi katamaraanilla, ja siitä sitten junalla etelään asti. Nih.

    VastaaPoista
  2. Niinköhän on? Kuulin joskus, että Baltian maiden rautatiejärjestelmä on..ööö.. heikko. Eiväthän ne parat kuulu edes reilialueeseen!

    Sitä paitsi merimatkailu on myös ekologisesti sangen epäilyttävää, ja varsinkin se on sitä Itämerellä, vaikka matka toki pituudellisesti onkin lyhyempi.

    En toki usko, että kanaalitunneli on ihan äkkiä jos ikinä toteutuva homma. Ois se silti siistiä.

    VastaaPoista