tiistai 5. lokakuuta 2010

Kathy Reichs: Jäinen pelko

Tätä kirjavalintaa pitää hieman pohjustaa. Tuossa elokuun lopulla (tai ainakin muistaakseni silloin) sairastuin johonkin tyypilliseen nuhakuumeeseen. En potenut sitä mitenkään epätavallisen pitkään, mutta kuitenkin tarpeeksi kauan katsoakseni melko monta (krhm) jaksoa erilaisia rikostutkijaohjelmia (CSI, NCIS, Criminal Minds, Bones ja mitä näitä nyt on). Samassa rytäkässä jäin vähän nolosti koukkuun Criminal Mindsiin, mutta tämä ei nyt liity siihen, vaan sarjaan Bones, jota taas en oikeastaan jaksa sarjana niinkään katsoa, mutta luin jostain, että löyhästi sarjan taustana toimivat Kathy Reichsin oikeusantropologi Temperance Brennanista kertovat jännärit ovat genressään vallankin kelvollisia kirjoja. Siispä kun kirjaston palautuskärryssä köllötteli ihka ensimmäinen Tempe Brennan -romaani, nappasin sen mukaani, jotta voisin lukemalla tyydyttää äkillisen rikostutkimusviihdeinnostukseni ja siten katsoisin vähemmän sarjoja. Ajatus ei kyllä sikäli toiminut, että jatkoin Criminal Mindsin katsomista, mutta vietin Reichsin parissa ihan viihdyttävän iltapäivän.

No, itse kirjasta minulla ei ole mitenkään hirveästi sanottavaa. Siinä oikeusantropologi Temperance Brennan saa tutkimuspöydälleen nuorten naisten ruumiita. Tapaukset muistuttavat sikäli toisiaan, että Brennan alkaa epäillä kyseessä olevan sarjamurhaajan. Sitten vuorossa onkin enemmän tai vähemmän sukkelia juonenkäänteitä, uusia ruumiita, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Olen valmis toteamaan, että nämä varmaan tosiaan ovat jännäreiksi oikein kelpo kirjoja, sillä melkein mikään ei alkanut lukiessa ärsyttää minua. Lainasin kirjastosta toisenkin Reichsin kirjan, joka tosin on järjestyksessä vasta viides, joten en tiedä koettaisinko sittenkin lukea ensin aiemmat osat vai kantaako tämä kiinnostukseni niin pitkälle. Ja ei kai tämmöisissä ole niin järjestyksellä väliäkään.

2 kommenttia:

 1. Oih, nämä kiinnostaisivat allekirjoittanuttakin (ihan niinkuin mikään muu ei kiinnostais).Oliko kirjassa minkä verran yhteyksiä sarjaan? Itse olen kasvanut eriilleen Criminal Mind'sta, mutta palannut Bones-koukkuun. Nämä klassiset "pääparin jännitettä jännitellään kaudesta toiseen"-sarjat (valitettavasti) uppoavat miuhun kuin puukko mummoon. Oon helppo.

  PS. Ootko tutustunut siihen jenkkien elokuvaversioon Yhtävät hämärän jälkeeninstä (vaiko kuinka tämä taipuukaan)? Aika jännä, Jännä Jännänen.

  VastaaPoista
 2. Oi oi, en ehkä osaa vastata, koska kuten sanottua, en oikeastaan ole juurikaan katsonut sitä sarjaa, mutta mitä nyt muistelisin, niin ainakin ensimmäisellä kirjalla lähinnä päähenkilö (nimi, ammatti, luonteenpiirteitä), mutta voi olla, että yhtymäkohtia tulee lisää (tosin tuskin kovin paljon, kun kirja on aina yksi keissi, ja sarjassa ehditään niitä kaudessa käsitellä aika monta). Lisäksi kirjoissa työskennellään eri kaupung(e)issa kuin sarjassa, vissiin. "Pääparin" jännitteeseen ei ainakaan ekassa kirjassa juurikaan päästä, tosin tätäkään en osaa verrata sarjaan.

  Criminal Minds on edelleen hyvä, mutta kohta on vitoskausi katsottu (ekoja kausiahan en ole nähnyt, mutta en nyt tiedä jaksanko katsoa niitä).

  Nii, ja kuulin, että menivät penteleet ja tekivät remaken, mutta en ole siihen tutustunut. Epäilyttää. Ehkä katon trailerin joku päivä.

  VastaaPoista