lauantai 10. marraskuuta 2012

Ulkoasu-uudistusta pukkaa, nyt saa olla mieltä!

Johtuneeko sitten tästä marraskuisesta harmaudesta vai mistä, mutta tuli tässä kotona lorvehtiessa mieleen vihdoin pistää hiukan blogin ulkoasupuolta uusiksi. Samasta syystä taisi lopputuloksestakin tulla aika harmaa. Hupsan.

Minulla on ollut jo pienen iäisyyden ajan aikomuksena hyödyntää Kolmannen linjan katukyltin kuvaa blogin headerissa, mutta nyt sain sen vihdoin askarreltua. Helsingin katukylttien fontti on mielestäni aika hieno, vaikka ei minulla mitään typografista koulutusta tai kauheasti kyllä typografista silmääkään ole. Oli miten oli, omalta näytöltä näkee lopputuloksen vain oman näytön puitteissa, joten nyt olisinkin kysynyt mielipiteitänne tästä uudistuksesta ja blogin ulkoasusta yleisesti (sisällöstäkin saa tietty antaa palautetta, mutta siihen en kyllä lupaa välttämättä reagoida).

Onko värimaailma liian synkkä? Näyttääkö ankealta? Mites toi palstajako? Itse tykkään yhden sivupalkin ratkaisusta, joten siihen tuskin on tulossa muutosta, mutta entä palstojen leveys? Tykkäisin ehkä itse, että varsinainen tekstipalsta saisi olla hiukan leveämpikin, mutta kapeahkoa palstaa lienee helpompi lukea? Myös kuvien sijoittuminen hiukan arveluttaa, mutta ehkäpä tästä palstanleveysasiasta voisi tehdä jonkunlaisia kokeiluja.

Entäs fontti? Kokeilin jo hetken Arialia, mutta kaipa tämä Georgia kuitenkin miellyttää omaa silmää hiukan enemmän, vaikka nyt web-sivustoille yleensä kai helpomman luettavuuden nimissä suositellaan päätteettömiä fontteja. Gadgettien ulkoasu myös vielä vähän arveluttaa, mutta en millään jaksaisi hienosäätää niitä, mutta ehkä kuitenkin pitäisi hiukan.

Sana on vapaa ja arvostan kaikkia mielipiteitä kovasti!

P.S. palaan myös pian varsinaiseen asiaan ja laadiskelen jonkinlaista juttua myös jostain oikeasti lukemastani kirjasta!

22 kommenttia:

 1. Minusta blogisi näyttää vallan hienolta! Banneri on upea!

  Värimaailma on rauhallinen ja blogia on mukava lukea. Omalla leveällä näytölläni tekstipalsta on kyllä kovin kapea, mutta ei mitenkään liian kapea. (Itse valitsin leveämmän juuri kuvien takia.)

  Kiva on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kiva että pidät :) Mietinkin tuota, että kun minulla on verrattain pieni läppäri, palsta ei näytä liian kapealta, mutta leveällä näytöllä ehkä näyttää. Pitää tehdä vähän kokeiluja aiheesta.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Ehkä joku ihan pieni väriefekti johonkin, vaikka noihin päivämääräpalkkeihin?

  Suhteellisen friikkiä, mutta olin juuri piirtämässä omaan blogiini uutta banneria pian tulevien yksivuotissynttärien kunniaksi, kun huomasin otsikkosi blogirollistani. Ehkä se tosiaan on tämä marraskuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla itseasiassa oli jossain vaiheessa efektiväri, mut en sitten osannut päättää, mikä olis ollut hyvä. Mutta kannatettava ajatus ehdottomasti!

   Marraskuu tekee ilmeisesti tällaista joo. Pitänee käydä lähipäivinä väijymässä, että minkälaisen uudistuksen teet :) Ja onnittelemassa yksivuotiasta sit myös.

   Poista
 3. Hienohan tämä on! Ja myös minä pidän tuosta bannerista :)

  VastaaPoista
 4. Varmaankin selkein kirjablogin ulkoasu Suomessa tällä hetkellä. :)

  t. ulkoasu-uudistusta itsekin miettinyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässähän ihan punastuu :) Olen joltinenkin selkeyden ja minimalismin ystävä, joten sitä tässä on vähän tavoiteltu. Ja ulkoasu-uudistus oli ollut tosiaan suunnitelmissa varmaan pari vuotta, mutta parempi myöhään jne. :D

   Poista
 5. Banneri on huippu ja vaikutelma vakaa. Fontti on erinomaisen hyvä. ;)

  Ehkä leveämpikin tekstiosuus toimii, tai ainakaan ei vaikeuta omaa lukemistani.

  Hyväksyn muutokset myös näin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos hyväksynnästä :D Onhan se hyvä, että jotain vakaata on tässä tuulisessa elämässä!

   Poista
 6. Tykkään selkeästä ja tämä on juuri sitä :) Eikä harmaa ole ollenkaan synkkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja olen kyllä samaa mieltä, harmaa on aivan syyttä hyljeksitty vär :)

   Poista
 7. Vaalea harmaa on minusta ollut jotenkin piristäväkin väri, se on sellainen kauniin hopeanhohtoinen väri. Eli siis pidän uudesta ulkoasustasi kovasti, ja banneri on aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Vaihtoehtoisena bannerina kuvankäsittelyleikkien tuloksena oli myös yksi, josta tuli mieleen kasaridisko ja peilipallot, mutta ehkäpä toistaiseksi mennään tosiaan tällä :D

   Poista
 8. Minäkin tykkään tästä selkeästä ulkoasusta ja kuten muutkin ovat kommentoineet, banneri on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen itsekin yllättävän tyytyväinen tähän nyt, etenkin kun blogin muokkaamisen kaltainen tietotekninen säätäminen ei ole mitään lempipuuhaani tässä maailmassa.

   Poista
 9. Mustakin ulkoasu on tyylikäs, aika harmaahan tämä on juu, mutta sopii hyvin linjaan nimen kanssa!

  Palstajaossa mietin aika samanlaisia kuin sinäkin, päädyin sitten varmaan himpun verran leveämpään, mutta tämäkin on musta hyvä.

  Georgia on yksi mun lempifonteista ja se sopii niin hyvin tuon katukyltin vanhahtavaan fonttiin, älä vaihda Arieliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sinulla on blogissa ehkä just sen levyinen palsta, mitä minäkin kaavailin. Hyvältä näyttää. Kiitos myös fonttimielipiteestä, arvostan! Ja pidän Georgian :)

   Poista
 10. Tykkään tykkään! Simppeli on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen yksinkertaisuuden ystävä, joten ei liene suurta riskiä, että tämä blogi täyttyisi tingeltangelista :)

   Poista
 11. Kokonaisuus on todella hieno ja rauhallinen :) Minä tykkään harmaasta, ei näytä liian pliisulta vaan tyylikkäältä!

  VastaaPoista
 12. Tykkään Georgiasta, se on hyvä. Tykkään myös palstan leveydestä, helpompi lukea ja kuvat on hyvän kokoisia läppärille. En tiiä oonko tulossa vanhaksi, mutta hyväksyisin myös vähän isomman fonttikoon. Mut hyvähyvä siis!

  VastaaPoista