tiistai 26. huhtikuuta 2011

Augusten Burroughs: Kuivilla

Jaarittelen uusimmasta suosikistani Augusten Burroughsista huhtihaasteen parissa niin paljon, että nyt kun pitäisi itseasiassa kirjoittaa miehen kirjasta, takki on melko tyhjä. Tyypillistä!
Ilmeisesti toisessa suomennetussa (?) omaelämäkerrallisessa kirjassaan ystävämme Augusten on töissä mainostoimistossa, menestynyt, hyvin tienaava, ja, noh, pahasti alkoholisoitunut. Kurjaa lapsuuttaan ja muita ongelmiaan martineihin ja viskiin pakeneva Augusten joutuu kohtaamaan tosiasiat kun pomo kyllästyy viinanhajuiseen alaiseensa ja Augustenille tarjotaan valintaa: potkut tai vieroitukseen. Augusten päättää valita vieroituksen ja matkustaa Minnesotan umpikorpeen homoseksuaaleille suunnattuun laitokseen kuukaudeksi. Jos kohta miehen mielessä siintelevätkin Bettyfordmaiset mielikuvat ylellisistä tiloista kylpyosastoineen, Pride Institute ei täysin täytä miehen odotuksia.

Kuivilla kertoo Augustenin ponnisteluista raittiiksi ja ennenkaikkia ihmisistä, joita hän siinä sivussa tapaa (ja vähän myös vanhoista tutuista). Kirja on välillä älyttömän hauska, välillä itkettävän surullinen. Augusten Burroughs -faniuteni sai vahvistusta. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Augusten Burroughsiin voisi kyllä tutustua. Sitä kun kehutaan aina niin paljon. Tykkäsin kyllä Juoksee saksien kanssa -elokuvasta.

    VastaaPoista
  2. Niin ainakin täällä kehutaan koko ajan :D Mutta tutustukaa ihmeessä, mainio on!

    Tuon elokuvan lainasin kerran muuten kirjastosta, mutta se jäi katsomatta. Kuulemma vähän erilainen kuin kirja, kuitenkin.

    VastaaPoista