perjantai 15. huhtikuuta 2011

15. päivä: Favourite male character

Voinko taas vastata Augusten Burroughs? Augustenhan on toki oikea ihminen ja hänen kirjansa ensimmäistä lukuunottamatta omaelämäkerrallisia, joten hän ei ehkä varsinaisesti ole kirjallisuuden hahmo. Karaktääriä Augustenilla on kyllä senkin edestä, minusta.

Yritän nyt hetken ottaa tämän homman tosissani (jopas jotakin). Minulla on, kuten olen aiemminkin todennut, kerrassaan kehno juonimuisti, eivätkä kirjojen ehkä keskeisetkään hahmot välttämättä jää pyörimään mielessäni sen jälkeen kun olen kirjan kannet sulkenut. Monissa suosikkikirjoissani on toinen toistaan inohottavampia hahmoja, jotka, vaikka ehkä taitavasti kirjoitettuja, eivät kuitenkaan ole mitenkään määriteltävissä sanalla "favourite". Lisäksi joidenkin suosikkihahmojeni mieheys tai naiseus on vähintäänkin hankalasti määriteltävissä. Kumpaahan sukupuolta edustavat esimerkiksi mainiot Kissa Matroskin ja Musti? Näin ollen en nyt Augustenin lisäksi osaa nimetä ketään itsestäänselvää voittajaa, mutta joitakin minua miellyttäviä mieshahmoja voisin nyt kanssanne jakaa.

Ensimmäisten joukosta tulee mieleeni Kurt Vonnegutin teoksissa taajaan seikkaileva, epäonnistunut tieteiskirjailija Kilgore Trout, kirjailijan jonkinlainen alter ego, joka on varmaan erityisesti jäänyt mieleeni siksi, että hän esiintyy Vonnegutin kirjoissa niin taajaan. Ja toki etenkin siksi, että Vonnegutin kirjat ovat mainioita (tai olivat ainakin silloin  vuosina 1998-2002 jolloin luin ehkä kaikki ne).

Seuraavaksi sain päähäni seuraavat: Mark Renton Trainspottingista, Heathcliff Humisevasta harjusta ja Severus Snape Pottereista. Sitten äkkiä tajusin, että näitä kolmea yhdistää se, että kaikki A) esiintyvät kirjoissa joista on tehty elokuva, joissa B) heitä esittävät eräät lempinäyttelijäni. Joten en tiedä, pidänkö näistä hahmoista vain noiden roolisuoritusten takia. No, en ehkä pelkästään, mutta minulla on sellainen tunne, että jotain tekoa näillä asioilla on keskenään. Onpa noloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti