torstai 7. huhtikuuta 2011

Seitsemäs päivä: Most underrated book

Minulla näyttää olevan pahanlainen taipumus ryhtyä mielessäni vatvomaan näitä tehtävänantoja. Mikä siis mahtaisi olla aliarvostetuin kirja? Aliarvostettu kai olisi kirja, joka on kyllä tunnettu, mutta jota ei mielestäni arvosteta niin paljon kuin kuuluisi. No, en nyt tietenkään keksi tällaista kirjaa (minulla on ilmeisesti jotenkin snobistinen maku). Sen sijaan keksin tähän kirjan, joka ei ole niin tunnettu kuin sen kuuluisi olla, ja täten ei myöskään niin arvostettu.
Tämän päivän valintani kohdistuu siis yhteen lempikirjoistani, Daniil Harmsin Sattumiin. Venäläisen absurdin mestarin lyhyet kertomukset kestävät useita lukukertoja, naurattavat, hämmentävät ja välillä ällöttävätkin. Hämmennyksekseni olen kuitenkin huomannut, että tämä kirja, tai kirjailija, ei ole ollenkaan niin tunnettu kuin olisi syytä olla, omassa mielessäni kun Harms eittämättä kuuluu venäläisen kirjallisuuden suurmiesten joukkoon, Puškinin, Gogolin, Dostojevskin ja Tolstoin viereen.

Loppuun mainos: Sattumien pokkaripainosta näytti parhaillaan olevan kaupan Hulluilla päivillä hintaan 3,90. Menkää ostamaan ennen kuin minä ostan ne kaikki!

2 kommenttia:

  1. Itselläni myös vähän vaikeuksia täsmentää kysymyksiä, kai näissä on vapaus hieman laajentaa ajatusta... Parasta kuitenkin, että tänään voi mainostaa kirjaa, joka kaikkien pitäisi lukea!

    VastaaPoista
  2. Joo, tulin kanssa siihen tulokseen, että vapauksia on otettava :) Ja tämä olikin helppo, huominen sen sijaan vähän kauhistuttaa, että mitä siihen uskaltaisi sanoa :D

    VastaaPoista