sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kolmas päivä: Your favourite series

Ei meinaa yhtään helpottua tämä homma tässä edetessään. Olipa homma edes keksiä, mitä kirjallisia sarjoja edes on, ainakaan (taas!) lastenkirjallisuuden ulkopuolelta. Keksin Täällä pohjantähden alla, mutta se on minulla kesken (jo kesästä 2008). Sitten on tietty Kadonnutta aikaa etsimässä (olisikin komeaa jos tämän tähän valitsisi). Niin ja Iijoki-sarja, Kähkösen Kuopio-kirjat, ja niin, alkaahan niitä tulla mieleen kun hetken tuumii. Paha vaan, etten minä ole niitä lukenut. Paitsi niitä lapsille ja nuorille suunnattuja, Potterit, Hitchhiker's Guidet, Twilightit, Sormusten herrat ja ties mitkä Mallorean tarut. Tähänkin päädyn siis vastaamaan melko lastenkirjahenkisesti (tässä muuten on myös usea kirja, jotka olen lukenut yli kolme kertaa).


Vastaukseni on siis Muumit, niistä minä kyllä pidän. Siis noista alkuperäisistä romaaneista (myös Kuinkas sitten kävikään ja Kuka lohduttaisi Nyytiä miellyttävät eritoten visuaalisesti). En erityisesti perusta muumiaiheisesta tavarasta (paitsi Mörkö-muki minulla kyllä on, symppaan Mörköä) enkä ole lukenut yhtään "muumien filosofia" -tyyppistä opusta. Mutta itse kirjat ovat nerokkaita. Rakastan hahmoja, tunnelmaa ja hivenen anarkistista otetta. En ole erityisen taipuvainen pitämään ruotsia mitenkään kauniina kielenä, mutta Muumeja jaksan minäkin tavailla alkukielellä (ainakin aina välillä). Pidän jokseenkin kaikista jollain tavalla, tosin jostain syystä Muumipapan urotyöt olen tainnut lukea vain kerran. Huomiseksi pitää ilmeisesti kuitenkin valita se lemppari (vaikeaa!). Hahmoista tykkäsin lapsena puolianarkistisista Nuuskamuikkusesta ja Pikku Myystä. Nykyään diggaan kyllä enemmän kaikkia neuroottisia tyyppejä (Vilijonkkaa ja Hemulia), omituisia eksentrikkoja (esim. Piisamirotta), pelokkaita pikkuotuksia, reipasta Tuutikkia sekä hattivatteja.

Kuinkahan moni valitsee samoin?

2 kommenttia:

  1. Tätä minäkin mietin...ja meinasin postata Muumeista ihan vain, koska Muumit on sarja, jota luen nimen omaan aikuisena. Ihana, kestävä ja aina vain aukeaa uusia ovia.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, minäkin olen varmaan lukenut Muumeja enemmän yli kuin alle viisitoistavuotiaana. Nyt en kyllä pariin vuoteen, paitsi Trollvinteriä aloittelin pari viikkoa sitten.

    Hassua muuten, kävin juuri kommentoimassa blogiisi, mentiin ristiin :)

    VastaaPoista